English text button
   
Kelly Preston
Af: Thorsten Overgaard

 

Another World
Danmark og Norge


freeMIND
Tyskland og ØstrigFilmography

2000's
Angel from Montgomery
Sky High
Return to Sender
Eulogy
The Cat in the Hat
What a Girl Wants
View from the Top
Daddy and Them
Battlefield Earth
Bar Hopping

1990's
For Love of the Game
Jack Frost
Holy Man
Nothing to Lose
Addicted to Love

Jerry Maguire

Curdled
From Dusk Till Dawn
Citizen Ruth
Waiting to Exhale
Mrs. Munck
Little Surprises
Cheyenne Warrior
Double Cross
Love Is a Gun
The American Clock
Only You
The Perfect Bride
Run

1980's
The Experts
Twins
Spellbinder
Love at Stake
A Tiger's Tale
Amazon Women on the Moon
52 Pick-Up
SpaceCamp
Secret Admirer
Mischief
For Love and Honor
Christine
Metalstorm: The Destruction
of Jared-Syn
10 to Midnight
Capitol
McCandless

 

Kelly Preston offical homepage

 

 

 

 

 

En hel hospitalsgang fuld af børn, der alle lider af det mystiske Kawasaki-syndrom , som lægerne ikke aner deres levende råd om hvor kommer fra. Børnene græder og har høj feber og udslæt over hele kroppen. Midt i denne rædselsscene dukker pludselig Kelly Preston og John Travolta op.

D en franske elektron-duo AIR har lavet en kendt sang, der hedder"Kelly Watch the Stars," og den hænger konstant i baghovedet imens vi står i hotellets reception og skuer efter Kelly Preston. Jeg overvejer   om hendes mand, John Travolta, sender hende til Danmark uden bodyguards og skønner at interviewet   formodentligt kommer til at foregå i skyggen af to hærdebrede herrer med solbriller og Sankt Bernhard-foldede mundvige.

Men ironisk nok er det hende, der får øje på os, før vi opdager hende. "Hej," lyder det bag os, og imens vi drejer os spekulerer jeg over om vi har bestilt et cykelbud eller står et sted man ikke må være. Men overfor os står Kelly Preston. Alene og hurtig til at på vores vegne at undskylde at hun er svær at genkende fordi hun har fået håret farvet mørkt til rollen i "Return to Sender" som Bille August i disse dage filmer i Valby.

Vi har sat Kelly Preston i stævne i receptionen på det femstjernede hotel Skt. Petri for at tale om børn og det at være Kelly i Danmark. Meget apropos krydser en lille tre-årig pige entusiastisk receptionens enorme spejlblanke gulv i den karakteriske " se moar, jeg kan gå " gangart, der giver en lyst til at skubbe en beskyttende skumgummi-madras foran hende. Men helt unødvendigt i dette tilfælde, for pigen når helskindet tværs over   gulvet. Dog uden at bemærke Kelly Preston, der med et udtryk som en mekanikerlærling der har spottet en Ford Mustang, til gengæld går i stå ved synet og udbryder, "Nej, hvor jeg altså savner mine børn, selv om jeg kun har været   væk   i 10 dage. Normalt har vi børnene med, men denne gang var det med så kort varsel og kun få dage, så min datter Ella Bleu blev hjemme. Jeg har som regel Ella Bleu på 4 år med imens John Travolta og vores søn Jett på 12 hænger ud sammen. John Travolta er så stor en stjerne, at det simelthen er indføjet i hans kontrakter, at han har så og så meget fritid til at være sammen med Jett."

"Denne film har krævet meget forberedelse, fordi jeg spiller advokat og skulle lære en del omkring dét. Men forberedelserne har jeg kunne lave derhjemme og har faktisk været utroligt spændende for mig, fordi jeg har lært en masse. Det handler om en fange på dødsgangen (Connie Nielsen), jeg som advokat skal hjælpe. Det er ikke bare en tju-bang film, men den har også noget på hjertet, så jeg glæder mig virkelig til at se den færdige film. Jeg har altid godt kunne lide kvaliteten og tonen i Bille Augusts film."

Kelly Preston spørger til om vi selv har børn, og efter at vi har sammentalt, at vi tre omkring bordet, inklusive hende selv, kan mønstre seks børn i alt, smiler hun tilfreds. Vi har indløst billet til at kunen tale kompetent om emnet.

Kelly Preston-familien råder over fire boliger, seks flyvemaskiner, en mindre hær af asssistenter og optræder så ofte i medierne, at det umuligt kan have undgået børnenes opmærksomhed, at familien ikke er nogen almindelig kernefamilie. Men de gør meget for at børnene skal få et normalt forhold til denne overflod af stardom .

"De får en normal opdragelse hvor der gælder noget for noget . Og så er vi meget sammen med dem, fordi de er med på arbejde. Og når vi er hjemme, spiller vi bold i haven og prøver i det hele taget at være meget udenfor. Og fordi tjenestefolkene alle har været hos os i så mange år, er de mere en del af familien og er ofte med i haven."

"Men det er klart, at der er ting der er anderledes. Første gang jeg havde Ella Bleu med på en flyrejse fra London var hun underligt stille, indtil hun spurgte, "moar, hvem er alle de mennesker?" Hun havde aldrig havde prøvet andet end at flyve i vores private fly. Så måtte jeg forklare hvordan det fungerer med lufthavne og rutefly. Da de begge var lidt mindre, spekulerede de ikke over hvad far og mor lavede. De vidste bare, at far og mor var i camping-branchen, fordi de jo altid besøgte os i vores trailere på de forskellige film sets !"

At familien ikke er hævet over livets almindelige fortrædeligheder, fremgår af historien om Jett, der som to-årig pludselig blev alvorligt syg. "Symptomerne lignede influensa med høj feber. Første gang vi gik til lægen med ham,   fik han antibiotika. Doktoren sagde, at det var en slags virus og at det nok skulle gå i orden."

"Men han blev mere og mere syg, så vi tog til lægen igen fordi vi ikke kunen forstå hvad der foregik. Tredje gang vi var hos lægen var hans feber så høj, at de måtte få den ned i en fart. Det var meget skræmmende. Til sidst slog lægen op i bøgerne og nåede frem til konklusionen, at hans symptoner lignede Kawasaki-syndromet..."

"Det lyder eksotisk-agtigt, og jeg havde aldrig hørt om det før, men det er en tilstand som lægerne ikke rigtig ved hvordan man får. Man er ikke sikker på om det er virus, om det kommer fra kemikalier eller noget tredje. Det kan forårsage opsvulmen i hjertet og andre vitale organer og kan ramme hvem som helst. Da Jett kom på hospitalet, var gangen fyldt med andre børn med Kawasaki-syndromet. Sygeplejerskerne havde uddelt spørgeskemaer til forældrene for at få oplysninger om, hvad der kunne have forårsaget symptomerne. Hver eneste patient på gangen havde sat kryds ud for spørgsmålet, om de havde fået renset tæpper med kemikalier!"

"Jett var   kun to år dengang, så han havde kravlet rundt på tæpperne efter at de var blevet renset. Fabrikanten af rensevæsken siger, det er helt ufarligt. At når det er tørt   fem timer efter, er der ingen problemer. Men der er altså problemer! Det afgiver dampe og der er stadig rengøringsmidler i tæppet længe efter. Alle bliver ikke påvirket af disse kemikalier på samme måde, men man skal huske på at et barns immunsystem ikke er fuldt udviklet og at børn optager mere kemikalie i forhold til deres kropsvægt, end voksne gør."

"Men det var ikke kun tæppet. Vi fik en specialist i kemikalier til at gennegå huset og han fandt også andre ting. Vores hus lå ved en golfbane og der var en ventilator der sendte luft direkte ind på Jett's værelse udefra. Vi fandt ud af, at tidligt om morgenen sprøjtede golfbanens greenkeepere græsset med pesticider som så blev sendt direkte ind i Jett's værelse hvor han lå og sov."

"Efter det svor jeg at jeg ville gøre alt hvad der står i min magt for at beskytte mine børn. Jeg gav mig til at studere kemikalier, gifte og pesticider. Jeg gik virkelig i gang med et research-projekt. For fem år siden gik jeg ind i CHEC (Children's Health Environmental   Coalition) og er nu med i bestyrelsen og fungerer som deres talskvinde. Mit arbejde består mest i at uddanne forældre i hvordan de kan beskytte deres børn. Det er simple ting. Jeg får hele tiden breve fra folk der er holdt op med at bruge kemikalier, der fortæller hvordan det har hjulpet dem. En kvinde der havde hørt mit foredrag, skrev og takkede mig, fordi hendes to børn havde lidt af astma i årevis. Hun havde fået kemikalierne ud fra hjemmet og børnene havde ikke haft astma siden.

Vi lever i et kemisk samfund hvor kemikalier er allestedsnærværende."

"Problemet med kemikalier er at de bliver siddende i kroppens fedtvæv hvor de akkumuleres over årene og påvirker hvordan du har det. Den eneste måde at få dem ud af systemet på er ved hjælp af Renselses Programmet (et afgifnings-program udviklet af L. Ron Hubbard). Jeg anbefaler folk, at de læser Hubbard's bog Clear Body Clear Mind for at lære mere om det."

"Jeg havde hørt om det fra folk der havde haft gode resultater med det, og det virkede fornuftigt. Det blev også nævnt, at det får radioaktivitet ud af kroppen, og da jeg er født og opvokset på Hawaii hvor man får meget sol, lød det rigtig godt. Der var også de forskellige kemikaler, jeg vidste jeg var blevet udsat for. For ikke at tale om de stoffer jeg tog for år tilbage - mange - som programmet også kunne rense kroppens fedtvæv for. Så det var det, der fik mig til at beslutte at lave Renselses Programmet ."

"Imens jeg lavede det, svedte jeg stoffer og kemikalier ud af kroppen, jeg aldrig ville have troet stadig ville være i kroppen. Men de havde en effekt på mig og min krop, og nu kom de ud af mit system, hvilket var helt vildt."

"Jeg kunne også se solbrændte steder som jeg havde for femten år siden, blusse op og forsvinde. Jeg kan huske jeg havde en badedragt da jeg var syv år som havde huller i siden og på maven, og jeg blev solbrændt i den. Og så, fjorten år senere, laver jeg Renselses Programmet og jeg får PRÆCIS de samme solbrændinger, hvorefter de "køres ud" og forsvinder for altid."

"Efter at jeg havde lavet det, blev jeg mere levende og oplevede mere livsglæde. Jeg var gladere, lettere og kvikkere. Mit syn var bedre end nogensinde. Ligesom hvis en skal omkring mig var blevet fjernet. Jeg ville have svært ved at tro det, hvis det ikke var fordi jeg havde oplevet det selv."

Kelly Prestons råd til forældre, der er bekymrede over kemikalier, er ganske enkelt, at de skal starte hjemme hos sig selv. Hun lægger ikke skjul på, at det er blevet en sag for hende, men forventer ikke at folk skal gøre mere end at tage hånd om deres eget hjem til at starte med. Så kan de hjælpe venner og bekendte og folk de møder, hen ad vejen.

Vi bryder op. Om et par dage tager hun hjem og er sammen med familien og skal forberede gemalen, John Travolta's 50 års fødselsdag, med et surprise-party for 300 gæster i Mexico, hvorefter hun igen skal møde filmholdet i Oklahoma til en sidste uges optagelser.

 

Kelly i København

"Folk i Danmark et så utroligt smukke. Mænd og kvinder, de er allesammen bare så smukke og perfekte. Det har jeg lagt mærke til, og det er helt utroligt. Designet og arkitekturen er også i en klasse for sig. Men alle de smukke mennesker samlet på ét sted..."

Look who's talking... Københavnere, der har mødt Kelly Preston på gaden, har måske anet en aura af selvsikkerhed, der fortæller at hun ikke er en tilfældig 41-årig der ligner en teenager. Men der er ingen ydre tegn, der afslører noget. De eneste diamanter, hun bærer, er hendes øjne, men ellers ligner hun mest af alt en man har gået i skole med og som er faldet ualmindeligt godt ud som voksen - og som man må knibe øjnene sammen for forgæves at huske navnet på.


Kelly i København... (foto: privat foto)

"Nej, jeg er næsten ikke blevet genkendt. I for eksempel Miami kommer folk hele tiden og siger, guud, du ligner hende der Kelly Preston ." Hvilket Kelly Preston iøvrigt klarer ved at gøre store øjne og sige tak. "På restauranter her i København hvor jeg i sagens natur har opholdt mig i længere tid ad gangen, kan folk godt sidde og lure over på mig, og så efter nogen tid begynder de at hviske og tiske med sidemanden."

Det er det gode og det dårlige ved os danskere, måske. At vi ikke kaster os for fødderne af de der har mere end os, men omvendt også tillader de kendte privatliv. Men Kelly Preston ser sig selv som husmor og skuespiller, og som sådan generer det hende ikke, at der ikke står en kødrand omkring hende på gaden. Hun synes også det er cool at være almindelig, så folk kan relatere sig til hende. At hun kan finde på at bande, at hun har taget stoffer i sin ungdom og lavet de samme fejl som andre mennesker. I det hele taget ikke at blive hævet op på et piedestal.

Denne evne udi den jævne optræden, har hun sikkert haft god brug for, da hun besøgte Christiania. Hun ser hverken chokeret eller fordomsfuld ud, når hun fortæller om det:

"Vi sad og spiste i filmstudiet i Valby. Der er fællesspisning hver dag, hvor alle på filmen mødes og får serveret frikadeller, fisk og en masse anden god mad. Så var der en der foreslog at jeg skulle besøge Chrstiania, som skulle være ligesom en slags "Indiana Jones," og efter sigende er en af Danmarks store turistattraktikoner."

Så næste dag drog Kelly Preston, flankeret af en fra filmstudiet, til Christaina, som hun fandt både uhyrlig og utrolig.

"...Indiana Jones var måske ikke lige den beskrivelse, jeg ville have valgt. Men jeg kan godt lide at se hvordan tingene er, og der var ganske rigtigt nogle der helt åbenlyst stod og solgt stoffer og lavede bål på gaden. Jeg har selv taget stoffer engang, så klog af skade kan jeg kompetent advarer imod det. Men der er plusser og minusser ved alt, og et af plusserne er f.eks. de fantasifulde cykler."

Kelly Preston fik købt sig en håndlavet striktrøje og såmænd også en Christiania t-shirt. Men ellers har besøget i Danmark mest været arbejde. Tolv dage med gennemsnitligt 10-timers arbejdsdage i studiet i Valby, samt middage i byen og hjemme hos Bille August med folk fra filmens verden. Det har ikke været et ræs, for Bille August og alle andre har ifølge Kelly Preston været utroligt nede på jorden og meget hjælpsomme i enhver henseende. Hun har dog haft tid til at bemærket de mangle cyklister, joggere og den smukke arkitektur i det indre København.

 

FAKTA:

Giftene i vores omgivelser

På hjemmesiden Chemical Cocktail fortæller EU og danske miljømyndigheder på engelsk og fransk om de skadelige dampe, stoffer og materialer, der omgiver os i hjemmet, i skolen og på arbejdspladsen.

På et billede af en dagligstue kan man f.eks. klikke på "luftfriskeren" og læse hvilke kemikalier en sådan udleder. Men siden indeholder ikke kun advarsler, også gode råd. Om luftfriskeren skriver man f.eks.: "Undgå parfumer i dine dagligdags produkter. Husk at duften af parfume ikke betyder at et rum er rent."

Læs selv mere på www.chemical-cocktail.org

 

Hvordan man lever med børn

Der blevet skrevet videnom da Kelly Preston og John Travolta fik deres første søn, Jett, i 1992. Fødselen foregik i komplet stilhed, som beskrevet i bogen Child Dianetics af L. Ron Hubbard.

Bogen, der indtil videre kun findes på engelsk, giver en række gode råd om fødsel og opdragelse af børn. Om børns interesser og valg af karriere hedder det f.eks.,

"Gør dem interesseret i den virkelige verden og prøv at gøre dem interesseret i en hobby, hvor de kan lære at bruge deres krop. Lad dem selv vælge den hobby, og lad dem vise hvor dygtige de kan blive. Lær dem at gå på line, eller lær dem, hvordan man laver et spejlæg. Verden er ikke en række udvalgte emner, som en eller anden skriver ned i en bog. Dette drejer sig om det at leve, og hvis der er noget, der er specielt interessant for et barn, så er det dét man skal undervise i."

Link til Child Dianetics

BIO

Kelly Preston er aktuel på DVD med View from the Top, ligesom biograferne viser Cat in a Hat.

Kelly Preston etablerede sig som en komedie-velegnet skuespillerinde i Mischief (1985) og Secret Admirer (1985). Hendes store film-gennembrud var i Twins sammen med Arnold Schwarzenegger og Dany de Vito (1988).

Hun leverede en stor præstation i Arthur Miller's The American Clock (1993) imens hendes første helt store rolle var i Cameron Crowe's Jerry Maguire som fik anmelderne op af stolene med rosende ord for hendes indsats overfor Tom Cruise (1997). En række komedier fulgte derefter Nothing to Lose , Addicted to Love (1997) og Holy Man (1998) før hun igen gik tilbage til drama som Kevin Costner's filmkæreste i For Love of the Game (1999).  

Efter en tre års barsel (efter fødslen af Ella Bleu), vendte Kelly Preston stærkt tilbage med What a Girl Wants (2003) hvor hun spiller teenage idolet Bynese's mor, Libby.

For nylig udsendt på DVD herhjemme, View from the Top (2003) hvor hun spiller flystewardesse med Gwyneth Paltrow og Christina Applegate. Ligeledes er hun aktuel i biograffilmen Cat in The Hat (2004) med with Mike Myers og Alec Balwin.

Hun er netop blevet færdig med inspilningen af Eulogy (2004), en komedie med Debra Winger, Ray Tomano og Famke Janssen, før hun drog til Danmark for at filme " Return to Sender " (2004) med Bille August.

           
© 1996-2019 · Thorsten von Overgaard